NIEUWSBRIEF KRACHTIGPLUS HOUTEN

kph-logo
Houten, 23 september 202,

In deze nieuwsbrief willen wij jullie bijpraten over de voortgang van KRACHTIGPLUS HOUTEN en over nuttige en leuke ideeën en vragen. Alle informatie staat ook op de website www.krachtigplushouten.nl. Achter verschillende onderwerpen in deze nieuwsbrief staat een link. Door hierop te klikken kom je op meer informatie over deze onderwerpen.

KRACHTIGPLUS HOUTEN is dit jaar gestart in noordoost!
Noordoost: Wat is er allemaal gedaan?
Maandag 4 april j.l. heeft KrachtigPlus twee startbijeenkomsten georganiseerd, één in de middag en één in de avond. Met ongeveer 50 wijkbewoners werden inspirerende ideeën uitgewisseld en groepjes gevormd. Actieve wijkbewoners vertelden iets over de bestaande activiteiten in noordoost. Het verslag van de bijeenkomsten kan je lezen op de website. Daar vind je ook foto’s en het overzicht van allerlei activiteiten die er al bestaan in noordoost en waar je misschien interesse in hebt.
Op 19 april organiseerden we een vervolg in de Meerkoet. Hier werden groepen samengevoegd van mensen met dezelfde interesses en concrete afspraken maken.
Op 4 juli vond al de eerste Bruisbijeenkomst plaats in noordoost in Het Lokaal! Dank zij het mooie weer konden we allerlei spelen buiten doen en afsluiten met wensen en ideeën voor de wijk.

Noordwest: Hoe gaat het in noordwest?
Noordwest had in De Grund op 5 november 2021 een spetterende Bruisbijeenkomst. Er komt er weer een aan! Op 31 oktober is de volgende Bruisbijeenkomst! Wederom in De Grund, van 14.00 tot 17.00 uur. Meld je aan vóór 22 oktober via de website met het formulier. Neem vooral een wijkbewoner mee, die zin heeft in een gezellige middag en vermeld dit bij je aanmelding!

Start voor Zuid!
In februari 2023 is de eerste Startbijeenkomst voor Houten zuid en de kleine kernen ‘t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Informatie hierover volgt later, maar vertel het alvast aan bekenden die daar wonen!
Oproepjes:
PowerHouten start met een nieuw serie workshops.
 • Je ontmoet leeftijdgenoten die ook met allerlei veranderingen in hun leven te maken hebben. Die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten, met als belangrijk uitgangspunt: behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid, ook als je ouder wordt.Positief, leren van en met elkaar, toekomstgericht ontdekken en actief in de samenleving. Wat wil ik? Waar kan ik mijn talenten inzetten, wat geeft mij inspiratie en energie? Waarmee voel ik me vooral verbonden? Dat zijn vragen waarmee je met elkaar aan de slag gaat.
  De workshops vinden plaats in wijkcentrum Schoneveld op de dinsdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur op 18 oktober, 1, 15, en 29 november en 13 december (onder voorbehoud). De workshops worden begeleid door twee enthousiaste, ervaren vrijwilligers. Meestal ontstaan tijdens de workshop-serie “netwerken”, waarin deelnemers, ook na de terugkomdag, doorgaan met verschillende activiteiten.
  Op dinsdag 4 oktober is in wijkcentrum Schoneveld van 9.30 tot 11.30 uur de introductieworkshop van Power Houten. Je kan je aanmelden via de website van Power Houten: www.powerhouten.nl. Wie eerst meer informatie wil, kan via de mail contact opnemen: powerhouten of telefonisch met Peter Peters 030-6375546.
 • Wandelen? De Wandelgroep Noordoost is in het voorjaar van 2022 enthousiast van start gegaan met 3 mannen en 5 vrouwen. We wandelen elke 3 weken op woensdagochtend. We kiezen ergens in de regio een mooie route van circa 10 kilometer. In augustus liepen we bijvoorbeeld een prachtige wandeling in Heidestein en landgoed Bornia bij Driebergen. Op 28 september staat de volgende keer gepland. Heb je zin om mee te lopen? Stuur een mail naar elisebecker@gmail.com
 • Samen koken? Via de maillijst van alle belangstellenden voor de nieuwe KrachtigPlus groep Noordoost werd ik vlak voor de zomer door iemand benaderd omdat ik als hobby "het samen koken" had vermeld. Na een korte mailwisseling hebben wij elkaar ontmoet. Zij had ook haar vriendin uitgenodigd en het werd een gezellige kennismaking. Zo nodigen we elkaar nu om beurten bij elkaar thuis uit. Degene die ontvangt bedenkt een recept en haalt de boodschappen in huis (voorwaarde voor mij is wel dat het recept vegetarisch is). Heel leuk om elkaar op die manier beter te leren kennen. We hebben zeker nog plek voor een 4e, misschien wel een 5e/6e enthousiasteling. Heb je belangstelling? Laat dan even iets van je horen en mail me via: deirdre1965@live.nl
 • Binnenkort zijn er weer contactpersonen nodig voor hulp aan Oekraïners en vluchtelingen (statushouders). Je kan je hiervoor aanmelden bij . Aanmelding voor contactpersonen Oekraïners kan bij Angela de Vogel:
 • Oktober is de maand van de gezonde leefstijl. Door Houten&co, Sportpunt Houten, Healthy Houten en Gemeente Houten worden 4 workshops georganiseerd met als thema een gezonde leefstijl. Gezond ontmoeten, Gezond bewegen, Gezond genieten en Gezond Brein. Wil je hier meer over weten, kijk dan op de website
 • Vrijheidslunch: 5 Mei 2023 houd deze datum vrij!!
  Ludy Groos uit Noord West, heeft het idee opgevat om een OPENLUCHT VRIJHEIDSLUNCH op het voetbalveldje bij de Meerkoet, te organiseren. Doel van deze lunch is om nog meer verbinding te ervaren. Verbinding ervaren is ook de vrede verstevigen. De vrede die ons zo lief is….
  Er is plaats voor 200 personen. De lunch staat om 12.30 uur klaar.
  Iedereen begrijpt dat dit een organisatieklus is en een leuke klus. Dus er zijn helpers nodig. Wie o wie? Vraag van Ludy is: Wie wil ons team versterken op de dag zelf. Vrijwilligers worden dan gastman/vrouw om het eten uit te delen, stoelen aan te schuiven, gasten te ontvangen, de helpende hand te bieden etc…. Hoe leuk is deze taak.
  Meld je snel aan bij Ludy Groos. Je krijgt van Ludy een bevestiging en zij neemt contact met je op. Dat zal rond februari 2023 zijn.
Bloemenrij
Wil je reageren op de Nieuwsbrief? Wil je laten weten hoe jouw groepje aan de slag is geweest? Een stukje voor het prikbord? Dat kan via https://krachtigplushouten.nl/vragen-staat-vrij/
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen laat het ons weten: kph@krachtigplushouten.nl
logo met tekst
Met vriendelijke groet
Lia Binnema
0624204462
Email Marketing Powered by MailPoet