NIEUWSBRIEF KRACHTIGPLUS HOUTEN

kph-logo
In deze nieuwsbrief speciaal voor Houten Zuid en de Kleine Kernen kijken we terug en vooruit op de activiteiten voor Zuid en de Kleine Kernen!
Startbijeenkomsten voor Houten-Zuid en De kleine Kernen van 6 februari 2023
Met veel enthousiasme kijken we terug de Startbijeenkomsten voor Houten-Zuid en De kleine Kernen. In de middag ontvingen we in het gemeentehuis 45 inwoners en in de avond een tweede groep met 25 deelnemers.
Dominique van ’t Schip, beleidsmedewerker Sociaal Domein, heette namens de burgemeester en wethouder de deelnemers welkom. De gemeente vindt bewonersinitiatieven zoals KrachtigPlus heel belangrijk en ondersteunt dit van harte. De sfeer zat er al snel in en de deelnemers gingen aan de slag met een kennismakingsspel waarbij je je wijkgenoten leert kennen. Dit leverde al snel leuke gesprekken op.
Als vast onderdeel waren er verschillende pitches over interessante onderwerpen om mee kennis te maken. Zo vertelde Ineke ter Haar over De Jonkheer Ramtuin in Schalkwijk; Ronald Verbeek over de Techniekfabriek, Bijenzaken en over Het Struweel; en Wanda de Jong over de activiteiten die in Schoneveld.
Hierna gingen de deelnemers hun naam schrijven bij een activiteit naar keuze of een nieuw idee opschrijven. Vervolgens werd kennis gemaakt met deelnemers met dezelfde keuze.
Hier vind je een fotoverslag van deze bijeenkomst
De Koppelmiddag van 21 februari 2023
Om de middaggroepen en de avondgroepen met elkaar te verbinden is dinsdag 21 februari de zogenoemde Koppelmiddag gehouden in Cultuurhuis Schoneveld. Zo’n 50 enthousiaste wijkbewoners namen hieraan deel. Dit leverde een heel levendige bijeenkomst op met veel groepjes die afspraken maakten om inderdaad te gaan starten! Houten-Zuid is hiermee veel leuke initiatieven rijker en gaan mensen elkaar beter leren kennen binnen hun wijk. Enkele voorbeelden hiervan zijn: wandel- en fietsgroepen, een leesgroep, spelletjes binnen, een muziekgroep en een groep die wil leren om zelf klusjes binnenshuis uit te voeren. Daarnaast zijn mensen in contact gebracht met andere mogelijkheden zoals een zanggroepje, filosofiegroep, fotograferen, tuinieren en schilderen. kijk hier voor een verslag van deze middag
Safe de date: Bruisen in Houten-Zuid en de Kleine Kernen
In juni hebben we een Bruisbijeenkomst voor Houten-Zuid en de KLeine Kernen gepland, waarschijnlijk op 14 juni. Deze Bruismiddag is voor de deelnemers en geïnteresseerden van Houten-Zuid en de Kleine Kernen, om elkaar op een gezellige manier met leuke activiteiten te ontmoeten. Dus zet het alvast in je agenda en houd je mail en de website in de gaten.
Email Marketing Powered by MailPoet