NIEUWSBRIEF KRACHTIGPLUS HOUTEN

kph-logo
Houten, 13 december 2022

Welkom in de laatste Nieuwsbrief van 2022!
Na de Nieuwsbrief van september is er weer aardig wat gebeurd. Lees maar mee!

Bruisen in Noordwest
Op 31 oktober 2022 was er weer een Bruisbijeenkomst voor Houten-Noordwest. Ruim 25 inwoners kwamen in De Meerkoet bij elkaar voor ontmoeting en verbinding. Zowel deelnemers die al lang bezig zijn in KrachtigPlus verband als nieuwe mensen die op zoek zijn naar nieuwe contacten en activiteiten. De deelnemers maakten kennis met elkaar in gesprek over verrassende onderwerpen en met spelen die dank zij het mooie weer buiten konden worden gedaan: Jeu de boules, Pickleball onder leiding van Hanneke Waterschoot. Daarna maakt de hele groep een half uur lang kennis met Qi Gong,onder leiding van Edwin Dorff, die op vrijdag lesgeeft bij van Houten &co in Schoneveld. Intussen zijn er contacten gelegd en nieuwe groepen gevormd, bijvoorbeeld voor Mahjong. Door op de naam te klikken kom je op de link naar deze activiteit.

Start van KrachtigPlus in Zuid
Op 6 februari 2023 gaat KPH starten in Zuid + De kleine Kernen. Gezien het aantal 60+ -ers in heel Zuid wordt dit een bijeenkomst voor heel Zuid, inclusief de Kleine Kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ‘t Waal. Er zijn twee bijeenkomsten waaruit deelnemers kunnen kiezen. De eerste is in de middag van 13.45 tot 16.45 uur en de tweede in de avond van 18.45 tot 21.45 uur. De locatie is weer het gemeentehuis. Aanmelden via onze website, daar vind je ook nog meer informatie. Wij vragen jullie om dit leuke nieuws door te geven aan mensen die je kent in Zuid en een goeie ambassadeur te zijn

Oproepjes
  • PowerHouten start een nieuwe serie workshops in februari.
    Je ontmoet hier leeftijdgenoten die ook met allerlei veranderingen in hun leven te maken hebben. Die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten, met als belangrijk uitgangspunt: behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid, ook als je ouder wordt.
    De workshops vinden plaats in wijkcentrum Schoneveld op de woensdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur op 22 februari, 15 en 29 maart en 12 en 26 april. De workshops worden begeleid door twee enthousiaste, ervaren vrijwilligers. Meestal ontstaan tijdens de workshop-serie “netwerken”, waarin deelnemers, ook na de terugkomdag, doorgaan met verschillende activiteiten.
    Op woensdag 1 februari is in wijkcentrum Schoneveld van 9.30 tot 11.30 uur de introductieworkshop van Power Houten. Je kan je aanmelden via de website van Power Houten. Voor meer informatie kan je mailen naar : post@powerhouten.nl.

  • De Techniekfabriek zoekt nog enkele vrijwilligers, vrouwen zijn ook zeer welkom, bij de voorbereiding of begeleiding van de techniek- en computerworkshops voor kinderen. Ook voor de digitale workshops worden vrijwilligers gezocht met affiniteit met computers en programmeren. Wil je meer weten? Lees hier alles over de Techniekfabriek.
  • Wist je al van café Doodgewoon? Het eerstvolgende Café Doodgewoon is in 2023 op 23 februari. Aanleiding om deel te nemen kunnen velerlei zijn: bijvoorbeeld een verlies van een naaste, omgaan met een naderend levenseinde, of gewoon vanuit een behoefte om een keer stil te staan bij jouw ideeën over omgang met de dood: om jouw verhaal en gedachten met anderen te kunnen delen en naar elkaars ervaringen te luisteren over hoe je tegen afscheid, dood, levenseinde aankijkt of zaken die daarmee samenhangen. Per bijeenkomst zijn twaalf personen welkom. Wil je meer informatie bel naar Peter Peters (030-6375546) of Christel (06 28636790). Voor aanmelding stuur een e-mail naar m.mulders@vanhoutenenco.nl. Meer informatie vind je op de website.
  • De Plusbus draait op vrijwilligers. Ook hier kan je aan de slag, want zij zoeken nog een bestuurslid en begeleiders die mee gaan tijdens de uitjes. Meer informatie op hun website.
We sluiten af met de wens dat je in 2023 door blijft gaan met inspirerende activiteiten en het ontmoeten van mensen waardoor je thuis voelt in je buurt in Houten.

Kernteam KrachtigPlus Houten
Kerstboom 2
Wil je reageren op de Nieuwsbrief? Wil je laten weten hoe jouw groepje aan de slag is geweest? Een stukje voor het prikbord? Dat kan via ons reactieformulier.
Email Marketing Powered by MailPoet